Dé handleiding voor a happy quarantine!

Zo’n eenderde van de hele (!) wereld zit thuis vanwege het welbekende covid-19-virus. Hoor jij ook bij deze groep en zit jij al een maand in je pyjama Netflix te bingen zonder mensen om je heen? Vergeet dan niet voor jezelf te zorgen! Nu is hét moment om meer tijd in jezelf te steken en om op te laden. Deze kans krijg je niet vaak! Hier dus een paar selfcaretips om de quarantaineperiode door te komen:

Mediteer

Het is niet gek als je in deze tijd meer stress ervaart dan normaal. Mediteren helpt om rustiger te worden en beter met de situatie om te gaan, oftewel: een betere emotionele balans. Iets wat nu erg goed van pas kan komen dus!

Stick to the base

Hoe heftig deze periode ook mag zijn, het gaat ooit weer voorbij. Het is daarom belangrijk om je dagelijkse verzorging gewoon voort te zetten. Verzorg je huid, mond en lichaam gewoon zoals altijd, of zelfs beter! “Vergeet” je dus altijd te spoelen? Now is the time! 😉

Neem overal de tijd voor

In de huidige maatschappij is het normaal geworden dat alles altijd sneller, meer en groter moet. Nu je thuis zit met alle tijd van de wereld, wees dan niet bang om ook echt die tijd te nemen. Twee uur doen over je ontbijt? Why not?! Zo leer je te genieten van de kleine dingen in het leven.

Natuur

Voel je je down? Omgeef je in de natuur, want dat vermindert stress, verkleint de kans op ziektes en zorgt voor een toename aan positieve gevoelens en energie. Houd je dan natuurlijk wel aan de maatregelen en houdt voldoende afstand. Of haal de natuur gewoon naar binnen! Alleen kijken naar een plant of natuurfilm kan al stress verminderen! 

Hobbytime!

Zet Netflix af en zoek een hobby. Of heb je die misschien al? Uit meerdere onderzoeken blijkt namelijk dat mensen met hobby’s een stuk gelukkiger zijn! Do I need to say more? 

Lees ook: Onderzoek: zo wordt je gelukkig (en) oud

Deel dit: