Het verhaal achter de biologische kokosnoten van Coco Clean

Biologische kokosnoten, dé krachtige basis van de Coco Clean oil pulling producten. Dit is de reis die de kokosnoten maken, van het hangen in de boom naar het verzorgen van jouw mond.

Het begin

Sri Lanka; het land dat bekend staat om zijn koffie, kaneel en kokosnoten. De perfecte locatie voor een echte Coco Clean kokosnootplantage dus. Deze plantage bevindt zich 20 kilometer ten westen van het dorpje Kulamurippu. Door eigenaar te zijn van de plantage kan er met 100% zekerheid gezegd worden dat Coco Clean enkel en alleen op een eerlijke, natuurlijke en biologische manier de kokosnoten teelt.

De boom

Een kokosnootplantage zonder mooie kokospalmen zou geen plantage zijn. Daarom zijn de bomen één van de belangrijkste focuspunten. Een mooie, gezonde boom die veel liefde en  verzorging krijgt is de beste bron voor de biologisch geteelde kokosnoten. Op de plantage komen er gemiddeld wel 50 kokosnoten per jaar van een kokospalm af!

Van nootje naar noot

Hangend aan een 20 meter hoge palmboom, in de warme zon, gekoeld door een zacht briesje. Het leven van een kokosnoot is zo slecht nog niet. De kokosnoten krijgen alle tijd en ruimte om zich te ontpoppen tot grote en sappige kokosnoten. Als de kokosvrucht rijp is geacht door de medewerkers op de plantage, wordt het tijd om het warme plekje in de boom te verlaten.

Zonnen

Daar lig je dan. Weg van het vertrouwde plekje in de boom en neergekomen op de grond. Je bent bang voor al het nieuwe dat komen gaat, maar je zult er snel achterkomen dat je in goede handen bent gevallen. De kokosnootrapers van de plantage brengen de noten naar een veld waar ze open wordt gehakt in twee gelijke stukken. Nu kan het vruchtvlees drogen en uit de schil gehaald worden. Hierna wordt het vruchtvlees verzameld, bij elkaar gebracht en zorgvuldig gesorteerd. Is het vruchtvlees niet van de beste kwaliteit? Dan houdt het helaas op voor de kokosnoot in kwestie. Alleen het allerbeste is goed genoeg om de reis naar Nederland te maken.

Van vrucht naar olie

Nu al het vruchtvlees verzameld is, kan de transformatie naar olie beginnen. Allereerst wordt het vruchtvlees vermalen tot zeer fijne snippers. Vervolgens worden de snippers koud in de pers gedaan. Dit alles gebeurt zonder het gebruik van chemicaliën.

Schipper mag ik overvaren?

Daar gaan ze dan, de flesjes met de beste kwaliteit koudgeperste oliën. Klaar om de oversteek te maken van Sri Lanka naar Nederland. Eenmaal aangekomen in Nederland worden de oliën liefdevol onthaald, om hierna in de Coco Clean flesjes een perfecte mix te vormen met de toegevoegde essentiële oliën. Deze etherische oliën zorgen er samen met de kokosolie voor dat jouw glimlach op elk vlak optimaal verzorgd wordt!

 

Deel dit: