Bloedend tandvlees? Dit kun je het beste doen

Heb je last van bloedend tandvlees? Bijvoorbeeld tijdens het poetsen? Dan is dat een teken dat je goed moet uitkijken, dit kan namelijk een symptoom zijn van ontstoken of geïrriteerd tandvlees. Behandel je dit niet op tijd, dan kan dit vervelende gevolgen hebben voor de algehele gezondheid van je gebit. 

Symptomen

Als het tandvlees gezond is, dan is het lichtroze en ligt het strak om het tandvlees. Wanneer je een tandvleesontsteking hebt, dan is het rood en kan het bloeden. Verder kan je een tandvleesontsteking ook herkennen aan een slechte adem, gevoelig tandvlees en een vieze smaak in je mond. Een tandvleesontsteking bloedt niet altijd, dus houd het altijd goed in de gaten! Loop je er namelijk te lang mee rond, dan heb je kans op parodontitis, wat afbraak van het bot betekent. 

What to do

Maar wat kun je nou het beste doen als je bloedend tandvlees hebt? Dat is eigenlijk heel voor de hand liggend, maar wel belangrijk: besteed extra veel tijd aan de dagelijkse mondhygiëne. Reinig de tanden en kiezen ten minste twee keer op een dag goed door te poetsen, te flossen en te spoelen met mondspoeling. Een tandvleesontsteking wordt namelijk veroorzaakt door tandplak, dus zolang er geen nieuwe laagjes tandplak ontstaan kan het bijna niet erger worden. 

Daarnaast is het verstandig om een afspraak te maken met de tandarts of de mondhygiëniste, zij kunnen een tandvleesontsteking behandelen. 

Lees ook: Deze 3 vitamines spelen een belangrijke rol bij een gezonde mond

Deel dit: