Een gezonde mond is belangrijk voor een gezond lichaam

De mond wordt ook wel ‘de spiegel van het lichaam’ genoemd, omdat ziektes vaak een grote invloed hebben op de gezondheid van het gebit. Zo kunnen bepaalde ziektes dus herkend worden aan de staat van het gebit. Maar dit werkt ook omgekeerd: een gezonde mond kan vervelende aandoeningen en ziektes helpen vóórkomen. 

Lichaamsbarrière

De slijmvliezen in de mond spelen een zeer belangrijke rol bij het buiten houden van ziekteverwekkers, zij functioneren namelijk als lichaamsbarrière. Ze zijn bekleed met een dikke laag beschermende bacteriën, die ervoor zorgen dat virussen, bacteriën, schimmels en parasieten niet het lichaam binnen kunnen komen. Een ongezonde mond kan dus een zware belasting zijn van het lichaam. Heb je bijvoorbeeld een tandvleesontsteking? Dan kunnen bacteriën via het tandvlees in de bloedvaten terechtkomen en problemen veroorzaken, zoals hart- en vaatziekten. 

Ook uit het onderzoek ‘gezonde mond, gezond lichaam!’ van NMT (Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde) blijkt dat een goede mondgezondheid van belang is voor de algemene gezondheid. Daarbij is regelmatig bezoek aan de tandarts belangrijk, maar vooral goede zelfzorg. 

Love your mouth

Gun je mond dus wat extra liefde en verzorg het goed, want dat heeft een positief effect op de rest van je lichaam. De juiste dagelijkse mondverzorging is hierbij van belang.

Wist je dat koudgeperste kokosolie antibacterieel, verzorgend en 100% natuurlijk is? Elke dag even spoelen met Coco Clean Mouthwash Extra Coco houdt jouw gebit gezond en sterk.

Deel dit: