Dit is waarom de elektrische tandenborstel voor jou een must is

In onze snelle wereld gaat alles elektrisch. Elektrisch rijden, elektrisch fietsen, elektrisch betalen en nog duizend-en-één dagelijkse dingen die elektrisch gaan. Na het lezen van deze blog bestel jij vandaag nog jouw eigen elektrische tandenborstel!

1. De elektrische tandenborstel doet al het werk

Super chill! Een elektrische borstel hoef je in feite alleen maar op de goede plek te houden. Door de snelle rotatie van de kop hoef je de borstel niet te bewegen en wordt het tandplak effectief van je tanden gepoetst. Met een hand tandenborstel poets je snel te hard, wat schadelijk is voor het tandvlees.

2. Klein en rond = gezond!

Ronde opzetborstels werken effectiever dan de langwerpige opzetborstels. Het is dan ook aan te raden om hier mee te poetsen. De ronde kop is klein en kan dus beter op lastige plekjes komen. De ronde borstel poetst precies om je tand heen en kan zo perfect de bovenste laag van je tandvlees schoonpoetsen. Zeker als je ontstoken tandvlees hebt is dit erg belangrijk.

3. Tijdsmokkelen is verleden tijd

Als je elektrisch poetst is het niet meer mogelijk om stiekem na een minuutje te stoppen met poetsen. Op (bijna) elke elektrische tandeborstel zit namelijk een timer. Deze timer laat weten wanneer je van tand of van kant moet wisselen. Zo poets je dus uiterst zorgvuldig!

4. Irrrrrritant

Je kunt het als vervelend ervaren om een trillende borstel tegen je tanden te hebben. Als bij de gedachte de rillingen over je lijf lopen is elektrisch poetsen misschien niet voor jou weggelegd. Zou je denken tenminste… Want, alles wat nieuw is gaat wennen! Het is de eerste week even wennen, maar na twee weken ben je al veel meer gewend aan de trillingen in je mond. Even doorrrbijten dus…

5. Typisch Nederlands

Op het eerste gezicht lijkt een normale tandenborstel een betere tandenborstel voor ons Nederlanders. Hij is namelijk lekker goedkoop! Maar bekijk het eens vanaf de andere kant.

Met een elektrische borstel poets je beter dan met een normale, dit zorgt ervoor dat je minder zorg nodig hebt voor je gebit. Dit betekent dan weer dat je minder geld kwijt bent bij de tandarts of mondhygiënist. Op korte termijn is een normale tandenborstel inderdaad goedkoper, maar voor de lange termijn…

6. Dit zijn de beste elektrische tandenborstels

Op de dansvloer zijn er altijd 3 dansers die echt boven de rest uitsteken als het gaat om dansmoves. Dit is op poetsgebied bij de elektrische borstels niet anders.

De top 3

De nummer 1 is de Oral-B PRO 2500. Met een prijs van €44,85 en een prijs-kwaliteit verhouding van 9,5(!) is dit de crème de la crème van het tandenpoetsen. De borstel wisselt om de halve minuut zelf van draaikant en geeft met zijn rode lampje aan wanneer je te hard poetst. Na 2 minuten geef hij een teken dat je klaar bent. Ideaal dus! Misschien is het enige minpuntje dat je de oral b opzetstukjes er zelf bij moet kopen…

De nummer twee van de lijst is ook een oral b elektrische tandenborstel. De Oral-B PRO 7000 Smart Series is een next level tandenborstel. De gebruikers geven deze oral b tandenborstel gemiddeld een 9,0! Deze borstel heeft niet alleen een tandenpoets-modus, maar ook een sensitive, polijst, grondig reinigen, gum care en tongreiniger modus. Best wel heel cool dus. Tel daarbij het schermpje op die aangeeft hoe jij moet poetsen en voilá, jouw mond kan niets meer overkomen. De prijs voor deze tandenpoetsset is €184,95.

oral-b-pro-7000-smart-series_black_bluetooth (1)

 

De top 3 wordt afgesloten door een philips tandenborstel, namelijk de Philips HX6921. Met een prijs van €109,- en een 8,6 als eindcijfer van de gebruikers is ook dit een echte aanrader!

 

Philips HX6921

En dan nog een paar extra tips om je mond super goed te verzorgen:

  1. Tandpasta zonder fluoride is een no-go. Gebruik tandpasta met fluoride, dit is belangrijk om gaatjes tegen te gaan.
  2. De beste elektrische tandenborstel is er eentje die werkt op een accu. De borstels die draaien op batterijen nemen veel sneller in poetskracht af.
  3. Zelfs met een elektrische tandenborstel reinig je maar 60% van je gebit, 40% van het vuil zit tussen je tanden. Gebruik dus ook raggertjes en tandenstokers. Flosdraad is lastig om te gebruiken en dus ook minder effectief.
  4. Vervang het opzetstukje van je borstel als de haartjes uit gaan steken. De een poetst harder dan de ander, dus er is geen bepaalde tijd wanneer je het borsteltje het beste kunt wisselen.

Een elektrische tandenborstel geeft jouw mondverzorging dus een flinke boost, wanneer begin jij met elektrisch poetsen?

Deel dit: