Hier moet je op letten als je geen vlees eet

Eet jij (bijna) geen vlees meer? Dan is de kans groot dat jij weinig last hebt van tandvleesproblemen! Mensen die geen vlees meer eten blijken namelijk over het algemeen een gezondere levensstijl te hebben en hun gebit goed te verzorgen. Toch zijn er ook voor de vegetariërs onder ons nog wat aandachtspunten. Hier moet je op letten als je weinig tot geen vlees eet: 

Tanderosie

Bij een gezonde levensstijl hoort ook het eten van (veel) fruit. Super goed, natuurlijk! Alleen voor de tanden is dit weer iets minder, omdat de zuren in fruit het beschermlaagje van de tanden aantasten. Daardoor wordt de kans op tanderosie vergroot. Ons advies: eet of drink niet te vaak op een dag zure producten en wacht daarna op z’n minst een uur met tandenpoetsen. 

Gaatjes

In fruit zitten naast zuren ook suikers en deze zorgen voor gaatjes. En hoewel dit natuurlijke suiker zijn, zijn deze even schadelijk als de geraffineerde versie. Blijf je tanden dus goed poetsen, flossen en stoken. Zoals altijd 😉

Dierlijke vetten in tandpasta’s

Wist je dat er in tandpasta’s regelmatig runder- of varkensvet is verwerkt? Ben je vegetariër, check dan dus altijd de verpakking. Of koop een tandpasta op basis van natuurlijke ingrediënten, dan zit je altijd goed.

Vergeet de tandarts niet

Uit onderzoek blijkt dat vegetariërs minder vaak naar de tandarts gaan dan vleeseters..! Herken jij dit bij jezelf? Vergeet dan niet dat de tandarts op tijd problemen kan opsporen, voordat het te laat is. Ga dus echt tenminste 1x per jaar om jouw tanden topfit te houden. 

Lees ook: Zo verminder je de kans op hart- en vaatziekten.

 

Deel dit: