Hierdoor ontstaat die vieze ochtendadem

Zoenen in de ochtend, vlak na het wakker worden? Ehhh.. no thanks! Liever na het tandenpoetsen. Hoe kan het toch dat onze adem in de ochtend nooit naar roosjes ruikt, zoals we dat zo graag zouden willen?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel: het komt doordat er tijdens het slapen minder speeksel wordt aangemaakt. Speeksel zorgt ervoor dat de bacteriën steeds worden weggespoeld. Als de mond minder speeksel bevat, vermenigvuldigen bacteriën zich razendsnel. De afvalstoffen van deze bacteriën produceren vieze geurtjes die in de mond blijven hangen.

You are not alone!

Goed nieuws: je bent niet de enige! 1 op de 4 Nederlanders heeft er namelijk last van. 1 op de 7 Nederlanders heeft zelfs een permanent (!!) slechte adem. Fijn dat je hier niet alleen in staat, maar dat maakt het niet minder erg natuurlijk. Gelukkig zijn er veel manieren om er vanaf te komen.

Gouden tip

Een goede tip tegen een slechte ochtendadem? Gebruik een tongschraper. Het beste kan je een tongschraper gebruiken met een kleine en een grote zijde. Een tongschraper zorgt ervoor dat alle bacteriën die zorgen voor een vieze adem, worden verwijdert.

Maar natuurlijk begint een goede adem bij een optimale mondverzorging!

Lees ook: Dit zijn ongetwijfeld de 7 beste tips tegen een slechte adem!

Deel dit: