Koffie én stralend witte tanden? Het kan met deze 4 gouden tips

In de vroege morgen gaat er niets boven een heerlijke kop warme koffie. Een goed bakje kan je namelijk net even door die akelige ochtend heen slepen. Helaas zitten er ook nadelen aan vast, want je tanden zijn er minder blij mee.

Koffie laat namelijk aanslag achter op je tanden, waardoor ze op den duur geler worden. Het gerucht gaat dat de kleur van de koffie in je tanden trekt en dat het nooit meer weggaat.. Gelukkig is dat niet zo, er kan zeker iets aan gedaan worden. Dit gaat echter niet vanzelf, maar met deze vier gouden tips om die koffieaanslag te verwijderen of te voorkomen kom je al een heel eind. Zo hoef je niks te veranderen aan je ochtendroutine en kan jij toch genieten van je dagelijkse koffietje én die stralend witte tanden.

Say bye to bacteria

Allereerst is het van belang te zorgen voor optimale mondhygiëne. Zorg dus dat er zo min mogelijk slechte bacteriën achterblijven in je mond. Elke dag dus even flossen en stoken en minimaal twee keer per dag poetsen. Vergeet niet je tong mee te nemen, die bevat de meeste bacteriën (wel 50% van alle bacteriën in je mond zitten op je tong!)! Met de juiste tongschraper is je tong in een mum van tijd schoon.

Oil pulling

Daarnaast werkt oil pulling mondspoeling goed om je tanden op een natuurlijke manier witter te maken. Oil pulling is het reinigen en het verzorgen van het gebit door het spoelen met pure kokosolie. Oil pulling trekt niet alleen verkleuringen uit je tanden, maar ook slechte bacteriën. Twee vliegen in één klap dus.

Water bij de koffie

Oké, het beste is natuurlijk om helemaal geen koffie te drinken.. Maar we hebben een belofte gedaan: genieten van je koffie én je mooie tanden. Dus als je dan toch koffie blijft drinken, drink er dan genoeg water bij! Op deze manier wordt de aanslag weggespoeld voor het op je tanden gaat zitten. Voor thee geldt hetzelfde. Wel doen, hè?

Ezeltje PRIK

Koolzuurhoudende dranken kunnen ervoor zorgen dat je permanente, gele tanden krijgt. Dat wil je niet! Drink het dus liever niet en anders met een rietje.

Koffie zorgt niet alleen voor gele tanden, maar ook onaangename geurtjes in je mond. Dit zijn ongetwijfeld de beste tips tegen een vieze adem!

Deel dit: