Laurinezuur, wat is het en waarom is het goed voor je?

Dat is een hele goede vraag. Laurinezuur, of lauric acid, is een middellange-ketenvetzuur met twaalf koolstof-atomen dat behoort tot de alkaanzuren. In het Nederlands: laurinezuur is een verzadigd vetzuur en komt onder andere voor in kokosolie.

Verzadigd vet, het klinkt als iets waar je mijlenver uit de buurt wilt blijven. Laat dit nou juist de slechtst mogelijke optie zijn. Er is namelijk genoeg bewijs dat sommige verzadigde vetten van belang zijn voor onze gezondheid. Laurinezuur is daar ook een voorbeeld van. Het verzadigd vetzuur draagt bij om schadelijke micro-organismen in het lichaam tegen te gaan.

Waar is laurinezuur goed voor?

Nou, heel erg veel eigenlijk! Omdat er laurinezuur in kokosolie zit, wordt met kokosolie onder andere tumoren, hart en vaat-ziekten, seksueel overdraagbare ziektes, griep, de ziekte van Lyme, mazelen en symptomen van aids bestreden. Ook kan kokosolie door het hoge laurinezuurgehalte tandsteen en tandbederf met 80% verminderen.

Hoe krijg je meer kokosolie binnen?

De praktijk wijst uit dat veel mensen te weinig laurinezuur binnenkrijgen. Om genoeg laurinezuur binnen te krijgen in het lichaam, is het dus wel aan te raden om voldoende kokosolie tot je te nemen. Dit doe je uiteraard niet door het uit de pot naar binnen te lepelen. Beter is om kokosolie aan de dagelijkse porties voedsel toe te voegen. Voeg het bijvoorbeeld toe aan je ontbijtgranen, door je koffie, meng het door de soep of voeg toe aan je pastagerecht bij het avondeten. Voeg het gemakkelijk toe door de olie eerst vloeibaar te maken en daarna per eetlepel toe te voegen.

Hier kun je kokosolie kopen

Overal en nergens! De eetbare kokosolie is bijna bij elke supermarkt te koop. Ook de biologische speciaalzaken en voedselketens hebben een potje kokosolie in het assortiment. Ook een mogelijkheid is om je mond te spoelen met kokosolie voor oil pulling. Meer informatie kun je vinden op deze website: Coco Clean.

Deel dit: