Met deze 5 tips heb jij in no time een mooie Instagram-feed

Het is je vast niet ontgaan dat Instagram tegenwoordig meer is dan een social-media-platform, de app staat niet voor niets in de de top-3 van de meest gebruikte apps ter wereld. Hele marketingstrategieën worden eromheen gebouwd en je hoort er helemaal bij met een mooie Instagram-feed. Wil jij ook zo’n jaloersmakende feed, maar weet je niet hoe? Wij helpen jou graag met deze tips, die wij zelf nog altijd toepassen 😉 Good luck!

Bepaal de sfeer

Bedenk allereerst wat voor sfeer je wil overbrengen. Wil je bijvoorbeeld een vrolijke feed? Dan zijn heldere kleuren bijvoorbeeld een goede optie. Kies je voor zwart-wit foto’s? Dan kan af en toe een kleurenfoto tussendoor de feed net iets interessanter maken. Ook door altijd hetzelfde filter te gebruiken kan je zorgen voor een bepaalde sfeer.

Kies een vast kleurenpalet

Door bepaalde kleuren te kiezen die je steeds terug laat komen zorg je voor rust en eenheid. Als het voor een bepaald merk is, laat dan de kleuren van de huisstijl terugkomen. Zo maak je van je feed gelijk een herkenbaar visitekaartje!

Maak van te voren een planning

Veel mensen en bedrijven maken nog steeds geen gebruik van een voorbedachte Instagram-planning. Zonde! Er zijn namelijk veel verschillende apps die je hiervoor kan gebruiken en dan kan je precies zien welke foto’s mooi naast elkaar staan. 

Wissel genoeg af 

Alleen maar drukke of juist eentonige foto’s maakt een feed niet fijn om naar te kijken. Zorg dus voor genoeg afwisseling! Wissel af met drukke foto’s, foto’s van verschillende standpunten, verschillende onderwerpen etc. Door af en toe een sfeerfoto te gebruiken zonder veel poespas, zorg je voor rust in je feed.

Kill your darlings

Twijfel je over een foto? Plaats ‘m dan niet. Het is belangrijk alleen afbeeldingen te gebruiken die passen bij jouw feed. Wil je ‘m toch graag plaatsen? Dan kan het altijd nog via een story!

Lees ook: Waarom zelfliefde het allerbelangrijkste is.

Deel dit: