Vaak snacken is slecht voor je tanden en dit is waarom

Laat me raden, een van jouw goede voornemens is om minder te snacken? Dat is heel verstandig! Niet alleen voor je gewicht, maar ook voor je gebit. Te vaak eten op een dag kan namelijk funest zijn voor je tanden.

Glazuur en speeksel

Elke keer als je iets eet of drinkt beschadigt het glazuur van je tanden. Dit is heel normaal en gelukkig heeft moeder natuur hier een oplossing voor bedacht: speeksel. Het speeksel zorgt er namelijk voor dat het glazuur weer herstelt, maar dit heeft een beetje tijd nodig: een half tot anderhalf uur. Ondanks dat dit heel normaal is moet het niet te vaak voorkomen, want dan kan het glazuur niet goed herstellen. Het gevolg? Gaatjes.. 

Suikers en zuren

Het is dus beter om een paar keer per dag te eten, dan de hele dag door. Ook is het belangrijk wát je eet. Suikers en zuren (en dan vooral de combinatie ervan) zijn de grootste boosdoeners en tasten je tanden het meeste aan. Hoe zuurder of zoeter je eten, hoe langer jouw mond erover doet om weer gezond speeksel aan te maken. Water (zonder komkommer of citroen) kan je gelukkig wel de hele dag drinken, dus dat is gelijk een goede motivatie om aan die twee liter per dag te komen!

Tips?

Help jouw mond een handje door je gebit extra goed te verzorgen. Gebruik de juiste mondverzorging die jouw tanden schoon houdt op een verzorgende en natuurlijke manier, zoals koudgeperste kokosolie.

Houd jouw tanden gezond met deze  5 tips voor de beste mondverzorging!

Deel dit: