Geen sportlichaam? Pak shine met je mooie tanden!

Waarschijnlijk en helaas relevant voor de meeste van ons. Met deze simpele tips zorg jij dat je mooie tanden alle aandacht opeisen en dat niemand het meer heeft over je net niet goed genoeg afgetrainde lichaam.

Mooie tanden poetsdagboek

Je hoeft geen hoogleraar cosmetische tandheelkunde te zijn om te weten dat tandenpoetsen helpt bij het houden of krijgen van witte tanden. Wel is het goed om een aantal dingen te veranderen of toe te voegen aan je poetsroutine om jouw tanden en kiezen perfect te kunnen verzorgen. Poets bijvoorbeeld twee keer per dag, twee minuten lang je tanden. En houd jezelf nou niet voor de gek. Gebruik desnoods de stopwatch op je mobiel of zet een lekker nummertje op die ongeveer 2 minuten duurt. die witte tanden komen niet vanzelf!

Bij gezonde mooie tanden hoort natuurlijk geen slechte adem. Pak daarom met elke poetsbeurt eventjes je tong mee. Op het achterste gedeelte van je tong wordt namelijk zwavel geproduceerd, wat zorgt voor een vieze adem. Maar pas op, ga niet te ver met je tandenborstel…

Ook is het belangrijk om niet gelijk na het eten of drinken van ‘zure’ voedingsmiddelen je tanden te poetsen. Denk bij zure voedingsmiddelen aan frisdrank, vruchtensapjes, pasta en wijn. Deze etenswaren verzwakken tijdelijk je tandglazuur. Als je dan na je late night snack of drankje gelijk begint met poetsen, tast je het glazuur aan. Wacht daarom nog even een half uurtje na het eten of drinken.

7 eetmomenten per dag

Zo weinig? Ik hoor het je denken. Het liefst smikkel je natuurlijk gewoon de hele dag door. Dit is niet goed voor het lichaam, maar ook zeker niet voor je mooie tanden. Je tanden hebben namelijk even nodig om bij te komen. Veel voedingsmiddelen tasten het glazuur van je tanden aan, dit wordt met behulp van het speeksel vanzelf weer hersteld. Je speeksel is dus niet alleen handig tijdens het zoenen, het fungeert ook als een soort herstelmechanisme die de kans op gaatjes kleiner maakt.

Wissel regelmatig je tandenborstel

Slappe, futloze haren, niemand die het wilt. Maar waarom gebruiken we dan wel een tandenborstel met slappe en futloze haren? Weg met dat ding! Met slappe borstelharen gaat het tandplak namelijk veel lastiger van je tanden. Het is aan te raden om na drie maanden je tandenborstel of het opzetstukje van je elektrische borstel te vervangen, als je een stralend gebit wilt uiteraard.

Tandenstoken voor een mooi gebit

Het is misschien lastig, maar wat is je stralend gebit gebaat bij een dagelijkse stoksessie. Door regelmatig te stoken voorkom je tandplak enteruggetrokken tandvlees en hou je de ruimtes tussen de tanden en kiezen schoon. Een kleine tip; de beste kwaliteit tandenstokers zijn van hout. De plastic variant kan schade aanbrengen aan het glazuur.

Een beugel tegen scheve tanden

Ben je onzeker over je tanden of wil je gewoon liever rechte tanden? Dan is een beugel geen slecht plan. Een scheve tand of kies kan vaak gemakkelijk rechtgezet worden. Heb je geen zin om met met een beugel rond te lopen? Neem dan een van de ontzichtbare beugels .

Heb jij nou al meer dan 100 jaar ervaring met het behouden van je mooie tanden? Deel je geheimen met ons!

Deel dit: