Nooit meer droge lippen met deze tips 

De winter komt er aan en dat betekent dat het gevaar voor droge lippen weer om de hoek komt kijken. Door de koude wind wordt er sneller vocht uit de lippen onttrokken, waardoor ze een stuk gevoeliger zijn. Daarnaast kunnen een vitaminetekort, verkeerde lippenbalsem of lage luchtvochtigheid ook de oorzaak zijn. Voorkom gebarsten lippen deze winter met de volgende tips:

Hydrateer

Stay hydrated! Ja, zelfs in de winter. Drink dus genoeg, maar vermijd koffie en alcohol. Dat droogt jouw lichaam, en dus je lippen, juist extra uit.

Bescherm

Gebruik de juiste lippenbalsem, zonder chemische stoffen die de gevoelige huid van de lippen irriteren. Kies een balsem die hydrateert, hersteld en goed beschermt tegen de wind en irriterende stoffen.

Verzorg

Scrub! Door een zachte lippenscrub te gebruiken of door voorzichtig met je tandenborstel over je lippen te wrijven. Zo verwijder je alle velletjes en dode huidcellen, waardoor de kans op uitdroging en wondjes weer minder wordt.

Afblijven!

Lik niet aan je lippen! Doordat het speeksel zuren bevat die de gevoelige huid van de lippen irriteert heeft dit een negatief effect. Wat wel weer goed werkt is komkommer over je lippen smeren! Dat zit boordevol vitamine C en beschermt ze juist. Hoewel het misschien iets minder vanzelfsprekend om altijd een komkommer mee te nemen… 😅

Lees ook: Dit is de werking van alle Coco Clean Mouthwash ingrediënten!

Deel dit: