Nooit meer gescheurde mondhoeken met deze tips

Je kent het vast wel: je wil rustig een hapje nemen van je lunch tot je ineens een vervelende pijn in je mondhoeken voelt. Auw! Je mondhoeken zijn gescheurd.. Heel vervelend, want de kans is groot dat je hier nog wel een tijdje mee rondloopt. Die scheurtjes zijn namelijk heel erg gevoelig voor ontstekingen. Het beste is dus om het te voorkomen! Dat doe je zo:

Hydratatie is key

Het is vast niet de eerste keer dat je leest dat water veel problemen kan voorkomen én oplossen. Ook nu weer: stay hydrated! Door voldoende water te drinken zul je minder snel droge lippen krijgen en zo ontstaan er geen barstjes.

Bescherm je lippen

De huid van de lippen zijn dunner dan die van de rest van het lichaam, dus heeft het ook meer bescherming nodig. Vooral in de winter, wanneer de wind erg guur is. Dit kan door ongeparfumeerde lippenbalsem te gebruiken zonder chemische stoffen, want die tasten de huid juist aan. Natuurlijke ingrediënten als jojoba, shea butter en kokosolie verzorgen de huid het best.

Get your vitamins!

Een tekort aan mineralen, zoals ijzer, vitamine B2 en zink kunnen gescheurde mondhoeken veroorzaken. Voorkom dus tekorten en zorg voor een goede weerstand.

Is het al te laat en zijn de gescheurde mondhoeken jou al de baas geworden? Dan kan je bijvoorbeeld wat komkommer er overheen wrijven om de pijn te verzachten. Een citroen er tegenaan houden ontsmet de boel, maar dat is wel even met je kiezen op elkaar… 

Ook last van aften? Zo kom jij voor eens en altijd van jouw aften af! 

Deel dit: