Onderzoek: zo word je gelukkig (en) oud

Iedereen wil gelukkig zijn, maar hoe je dat wordt is de grote vraag. Door het hebben van veel geld? Door de ware te vinden? Je droomhuis te bouwen? Of je droombaan vinden? Beroemd worden misschien? Stop met zoeken, wij hebben het antwoord voor je gevonden!

Het langste onderzoek naar geluk ooit is gedaan door Harvard universiteit en duurt nu al 81(!) jaar. In deze studie werden zo’n driehonderd mannen, en nu hun kinderen, gevolgd om te kijken hoe de ervaringen die we hebben in onze jeugd van invloed zijn op gezondheid en geluk.

Love is all you need!

En wat bleek? Het hebben van goede relaties met geliefden, vrienden en familie staan aan de basis van een gelukkig leven. Ben je niet verbaasd? Dan is dat waarschijnlijk een goed teken en ben jij je daar al van bewust.

Naast geluk zorgen goede relaties ook nog eens voor een betere gezondheid. De mensen die het meest tevreden waren in hun relaties op 50-jarige leeftijd, waren namelijk ook de gezondste op 80-jarige leeftijd. Hoe gelukkiger je bent, hoe langer je leeft!

Kwaliteit boven kwantiteit

Wel is het zo dat de kwaliteit van deze relaties heel erg belangrijk is. Al heb je honderd vrienden om je heen, de grootste familie van Nederland en tien geliefden, nog steeds kun je je eenzaam voelen. Investeer dus goed in de mensen waar je veel om geeft en je krijgt er een gelukkiger en gezonder leven voor terug. En zij ook 😉

Voel jij je al een gelukkig mens? Dan lach je vast vaak. Dit is waarom lachen de beste hobby ooit is.

Deel dit: