Op vakantie in eigen land: zo doe je dat!

Het is en blijft een vreemde tijd vanwege het coronavirus en de kans bestaat dat veel mensen deze zomer liever thuis blijven. Gelukkig kan een staycation (“stay” en “vacation” 😉) ook heel ontspannend en leuk zijn! Er komt namelijk minder stress bij kijken, want het kost minder geld en je hoeft minder te plannen. Klinkt zo gek nog niet, toch? Dit zijn onze staycationtips:

Picknicken

Wat is er leuker dan picknicken op een zwoele zomeravond tot de zon ondergaat? Maak het romantisch (ongeacht of je single bent of niet!) en pak een – als het even kan rood geruit – kleed, maak je lievelingseten klaar, stop het in een mand, zoek een grasveld en let the fun begin! En vergeet de wijn niet 🍷

Hiken & fietsen

Wist je dat er in Nederland hele mooie wandel- en fietsroutes zijn? Daarvoor hoef je echt niet naar de andere kant van de wereld te vliegen! Ook zijn mooie steden als Amsterdam en Rotterdam veel rustiger dan normaal, perfect dus voor een stedentripje in eigen land.

Bezoek een museum (vanuit huis!)

Wilde jij ook altijd al je culturele kennis vergroten, maar lukte dat nooit omdat je de tijd er niet voor had (lees: maakte)? Of omdat je het hele weekend te brak was van het feesten om je bed uit te komen? Grijp deze zomer dan je kans om musea te bezoeken waar je altijd al eens heen wilde, want vanaf 1 juni zijn de musea weer geopend! Blijf je liever binnen? Dan zijn er ook genoeg musea die een museumtour vanaf de computer aanbieden.

Relax, relax, relax!

De beste tip? Relaxen! Want zeg nou zelf: wanneer ben je nou meer relaxed dan lekker thuis op de bank?

Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk om de maatregelen omtrent het virus niet te vergeten en genoeg afstand te houden van de mensen om je heen. 

Wat zijn jouw tips voor een veilige, maar leuke staycation?

Deel dit: