Tandarts/mondhygiënist dicht? Zo houd jij je gebit gezond!

Vanwege de coronacrisis zijn de tandartsen alleen open voor spoedgevallen. Had jij net een afspraak staan voor controle of bij de mondhygiëniste? Dan heb je dikke pech! Gelukkig zijn er veel manieren om je gebit goed te verzorgen en kan dat bezoekje best even uitgesteld worden (maar alleen omdat het moét). 

Poets, spoel, schraap, repeat!

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: poets en flos ten minste twee keer per dag zorgvuldig! Daarnaast is het goed om te spoelen met een natuurlijke mondspoeling, zodat de moeilijk bereikbare plekken niet overgeslagen worden. Vergeet ook je tong niet schoon te schrapen, want daar kunnen heel veel slechte bacteriën op blijven hangen!

Kauwen voor speeksel

Speeksel beschermt je tanden tegen zuren. Heb jij een droge mond? Dan kan dat dus schadelijk zijn voor je gebit. Een suikervrij kauwgompje kan daarbij helpen. Door de kauwen, worden je speekselklieren gestimuleerd, wat jouw mond goed vochtig houdt. 

Bescherm tegen suikers en zuren

Het is verleidelijk, vooral als je bijvoorbeeld thuis werkt, maar eet niet meer dan 7 keer op een dag. Het liefst ook nog met tenminste anderhalf uur ertussen. Op die manier kan je mond goed herstellen nadat je iets hebt gegeten en worden je tanden niet aangetast. Drink daarnaast frisdrank door een rietje en beperk voedsel met veel zuren en/of suikers om je tanden te beschermen.

Stay healthy!

Een goede weerstand draagt bij aan een gezonde mond en vice versa! Zorg dus goed voor je mond, maar ook zeker voor je lichaam door gezond te eten, lekker te blijven bewegen en aandacht te besteden aan een happy mindset. You can do this 😉

Lees ook: Een gezonde mond is een gezond lichaam!

Deel dit: