Tandenstokers, dit is waarom ze levens redden

shutterstock

Oke, misschien is de titel een beetje overdreven, maar tandenstokers zijn toch ook gewoon top? 

Deze ode aan de tandenstoker is niet zomaar. De laatste jaren is het voor veel mensen een gewoonte geworden om na het eten te stoken. Je tandarts heeft het vast al eens gezegd, maar het stoken van de tanden is echt belangrijk. Wedden dat jij na het lezen van deze blog tandenstokers gaat kopen? Dit is waarom.

Tandenstokers zijn goedkoop

En dan bedoelen we ook echt heel goedkoop. Voor 100 tandenstokers betaal je ongeveer €1.30. Zelfs voor mensen met €5,- zakgeld per maand is dit goed te doen. De prijs is dus al een goede reden om een pakje tandenstokers te kopen.

Stoken kan altijd en overal

Of je nou nog aan het natafelen bent, of de wc zit, een boek leest, richting je werk fietst of de 100 meter loopt; stoken kan overal. Er is dus nooit een moment dat je niet kan stoken.

Top tegen gingivitis

Beter bekend als ontstoken tandvlees. Als je tussen de tanden en kiezen stookt, worden de bacteriën die de ontsteking veroorzaken verwijderd. Daarbij wordt ook je tandvlees, als je goed stookt dan, gemasseerd. Dit is goed voor de doorbloeding in het tandvlees.

Pas op met plastic tandenstokers

De plastic variant is juist niet goed voor de tanden. Ten eerste nemen deze plastic stokjes de tandplak niet goed op. Daarbij komt dat de plastic stokers hard zijn, waardoor ze je tanden beschadigen. Vaak komen er ook kleine plastic splinters vanaf die onder uw tandvlees kunnen gaan zitten. Niet alleen is dat irritant, maar kan het juist ook voor een ontsteking zorgen, in plaats van verhelpen.

 

Zo gebruik je ze

Oké, nu even goed opletten. Je bent overtuigd van het feit dat jij tandenstokers moet gaan gebruiken, maar hoe gebruik je ze nou eigenlijk goed?

  1. Houd de tandenstoker met je duim en wijsvinger dicht bij de punt vast.
  2. Steun met je andere vingers op de aangrenzende tanden.
  3. Maak het puntje van de stoker nat met een beetje speeksel.
  4. Ga met korte bewegingen tussen de tanden en kiezen door.
  5. Geniet van de complimentjes van je tandarts!

Lees ook: Door deze 5 punten ga jij vanaf nu een elektrische tandenborstel gebruiken

 

Deel dit: