Dit zijn ongetwijfeld de 7 beste tips tegen slechte adem!

Een slechte adem, daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Gelukkig zorgen deze tips ervoor dat die van jou verleden tijd is.

Tandenpoetsen

Een frisse adem begint bij een gezond en schoon gebit. Stap één is dan ook het poetsen van je tanden. Doe dit tenminste twee keer per dag, twee minuten lang. Zorg dat je alle tanden mee poetst en vergeet niet de moeilijk bereikbare plekken. Gebruik ook de juiste tandpasta. Het beste is om twee verschillende tandpasta’s te gebruiken: een dag- en een nachttandpasta. In de ochtend hebben je tanden namelijk een andere verzorging nodig dan in de avond.

Flossen, stoken en schrapen

Slechte bacteriën zijn een belangrijke oorzaak van een slechte adem. Zorg er dan ook voor dat die zo goed mogelijk bestreden worden. Flossen en stoken is bij de meeste mensen wel bekend, maar het schoonhouden van de tong wordt vaak vergeten. En dat terwijl dit zo belangrijk is! De tong houdt namelijk heel erg veel bacteriën vast. Gebruik daarom elke dag even een tongschraper!

Mondspoeling

Naast poetsen, schrapen, stoken en flossen is het ook belangrijk om goed en regelmatig te spoelen. Let wel goed op welke mondspoeling je gebruikt, want in de meeste zit alcohol verwerkt wat slecht is voor je tandglazuur. Het beste kan je gebruik maken van een mondspoeling op basis van koudgeperste kokosolie. Het effect van spoelen met kokosolie heet oil pulling, wat zorgt voor algehele mondverzorging op een natuurlijke manier. Want, zoals al eerder benadrukt: een frisse adem begint bij een gezond gebit.

Suikervrije kauwgom

De meest voor de hand liggende oplossing voor een slechte adem is uiteraard: kauwgom. Door het kauwen op een kauwgompje maak je veel speeksel aan en dit speeksel verzet zich in je mond tegen bacteriën. En kauwgom ruikt natuurlijk heel lekker. Maar let op, want er zit vaak suiker in kauwgom wat slechte bacteriën en dus een vieze adem met zich meebrengt. Daarnaast verdoezeld het vaak alleen, in plaats van dat het de vieze adem tegengaat. Gebruik dus liever suikervrije kauwgom.

Eet regelmatig

Je slechte adem verhelpen met een stevige boterham, hoe lekker is dat? Brood fungeert namelijk als een soort tongschraper, waardoor je de tong reinigt. Maar als je liever een bakje kwark met cruesli eet is dat ook geen probleem. Het belangrijkste is dat je het ontbijt niet overslaat. Als je niet eet krijg je ook geen energie binnen, waardoor het lichaam overgaat op de reserves. Bij dit proces komen er ketonen vrij, en die ruik je liever niet… Eet daarom regelmatig en sla geen maaltijd over.

Drink, drink en drink!

En dan doelen we natuurlijk niet op alcohol… Maar drink genoeg water! Water maakt (uiteraard) de mond vochtig, waardoor er meer speeksel wordt aangemaakt. Daarnaast spoel je met een glas water na elk eetmoment de etensresten en de daarbij behorende bacteriën uit je mond. Ten slotte zorgt water ervoor dat je maag gezond blijft en goed blijft werken. Het blijkt namelijk dat ook de maag een rol kan spelen bij een slechte adem.

Ga groen!

Wil je graag nog iets extra’s doen om je adem fris te houden op een natuurlijke manier? Drink dan regelmatig verse muntthee en kauw op wat peterselie als de nood hoog is. Beide plantjes neutraliseren vieze geurtjes in de mond. Munt werkt daarnaast ook nog antibacterieel en ruikt gewoon heel lekker 🙂

 

Heb jij een frisse adem, maar gele tanden? Check deze tips voor stralend witte tanden!

Deel dit: