Van dit voedsel wordt je gebit blij

Je hoort vaak alleen maar verhalen over etenswaren die slecht zijn voor je tanden, maar daar gaan we nu verandering in brengen! We gaan even ongegeneerd positief doen en stellen een mooi lijstje op met voedsel waar je tanden wél blij van worden.

1. Kaas & andere zuivelproducten

Kaas is voedsel in de categorie; You love it or hate it. Vaderlands trots, geel en vol met eiwitten en calcium. Niet voor niets dus dat je tanden er ook blij van worden. Eiwitten en calcium halen de zuren uit je mond en zorgen zo voor bescherming van het tandglazuur en vermindering van bacteriën.

2. Komkommer

Sinds Gin Tonic hype schrikken we niet meer van een stuk komkommer in ons drankje. En het eten van een fris stukje groen is ook nog eens goed voor je tanden. Je krijgt er namelijk meer speeksel van en dat is dan weer goed tegen tandplak en voor het spoelen van je mond. Reden genoeg dus om dat stukje komkommer in je Gin Tonic ook gewoon lekker op te peuzelen.

3. Appel (of een peertje)

We zetten ze natuurlijk niet tegenover elkaar, je kan immers geen appels met peren vergelijken. We zetten ze voor de verandering eens naast elkaar. Beide fruitsoorten zorgen voor meer productie van het speeksel. En zoals we hierboven hebben gelezen worden hierdoor de voedselresten tussen de tanden beter weggespoeld.

4. Ananas

De vrucht die je doet denken aan zon, zee, strand en een dienblad vol cocktails is niet alleen hemels lekker, ook is het een natuurlijke vlekkenverwijderaar voor je tanden. Door ananas komt de ware kleur van je tanden dus meer tevoorschijn. Als je dagelijks een stukje ananas eet maak het je tandvlees sterker. Gratis en voor niets. Goede gozer die Ananas.

5. Gember

In je thee, je salade, je smoothie, je bier; overal kom je gember tegen. De gembergekte is in volle gang en voorlopig komen we er nog niet van af. Gember is niet alleen lekker, het heeft daarbij een anti-ontstekingsremmende werking. Plus, gember helpt ook nog eens tegen winderigheid. Misschien een goed idee om gember eens aan te raden bij je partner?

6. Zalm

Niet alleen is deze vis goed voor de lijn, ook je tanden en botten zijn er erg op gesteld. Deze zwemmende bron vol calcium en vitamine D, omega-3 en gezonde vetten is een aanwinst voor ieder voedingspatroon.

Dus, denk je bij het klaarmaken van je maaltijd ook even om je gebit door een aantal van deze etenswaren in je gerecht te verwerken?

Deel dit: