Waarom je beter fluoridevrije tandpasta kan gebruiken

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, want het zit in bijna elke tandpasta: fluoride. Het is een mineraal dat jouw tanden beschermt tegen gaatjes en tandbederf. Fluoride zit van nature in de grond, water uit de grond en in bepaalde voedingsmiddelen zoals thee, maar het wordt ook toegevoegd aan ons drinkwater. Er is altijd een ophef geweest over fluoride, maar waarom eigenlijk? En is er een goed alternatief?

Afvalproduct

Fluoride zorgt ervoor dat jouw tanden sterker worden. Feit is echter dat het een afvalproduct is van de aluminiumindustrie! Fluoride in pure vorm is zelfs giftig.. Het lichaam kan fluoride niet goed verwerken en de fluoride dat niet door de tanden worden opgenomen komt in het lichaam terecht. Niet echt een fijn idee. 

Natuurlijk alternatief: Hydroxyapatite

Het is dan ook aan te raden een tandpasta te nemen zonder fluoride. Ik hoor je denken: ‘Als ik beter geen fluoride kan gebruiken om mijn tanden te beschermen, wat dan wel?’ Begrijpelijk! Gelukkig is fluoride niet het enige mineraal dat je tanden kan beschermen. Hydroxyapatite is een goed alternatief. Dit is een mineraal dat van nature al in je tanden zit en werkt tegen tanderosie en remineralisatie, wat inhoudt dat het glazuur en tandbeen zich weer herstellen en zo gaatjes worden voorkomen. Hydroxyapatite is een mineraal dat bestaat uit calcium- en fosfaationen. Het is de hardste substantie in het menselijk lichaam en biedt de nodige bescherming voor de tanden.

Op die manier kan je met een gerust hart je tanden poetsen!

Deel dit: