Waarom je beter geen facings kunt laten zetten

Wat hebben alle Hollywood-sterren gemeen? Juist, een witte lach die bijna pijn doet aan je ogen. Wie witte tanden heeft, wordt gelijk geassocieerd met schoonheid en hygiëne. Geen wonder dus dat een optie als facings ervoor zorgt dat parelwitte tanden zo populair zijn. Wat zijn facings en is dat wel een veilige methode? Je leest het hier.

Hollywood smile

Het laten zetten van facings is de populairste manier om je lach om te toveren tot een ‘Hollywood smile’. Bij facings wordt er een wit laagje van kunststof op de voorkant van de tanden vastgeplakt, met als doel een hagelwitte lach. Om dit laagje te plaatsen wordt de tand geslepen en de kunststof aan je tand ‘gecementeerd’, waardoor het onomkeerbaar is. Om de facings te verwijderen, zal het namelijk van de tand afgeslepen moeten worden. Bij dat proces is het bijna onmogelijk om de echte tanden niet verder te beschadigen.

Deze methode bestaat al een tijdje, maar is vooral sinds 2018 een uit Amerika overgewaaide hype. Een erg gewilde, maar dure behandeling. De prijs per tand kan oplopen van 80 euro tot 900 euro!

Nadelen

Met facings kun je je tanden nog witter en rechter maken dan de natuur ooit zou kunnen doen. Maar of het mooi is? Dat is een kwestie van smaak. Feit is wel dat het een levenslange verbintenis is: je oude tanden komen nooit meer terug. Daarnaast is de kans groot dat de tanden minder sterk zijn dan voorheen en dat de tanden snel afbreken. Dit is vooral het geval bij de goedkopere optie van composiet facings. Porseleinen facings kosten meer en zijn wel sterker, maar ook die zullen eens in de zoveel tijd vervangen of bijgewerkt moeten worden.

Geen facings, maar wel wittere tanden?

Natuurlijk zijn er meer manieren om een stralend witte lach te krijgen. Zo kun je je tanden bijvoorbeeld ook laten bleken. Dat kan je laten doen door de tandarts, laten laseren in een zogenoemde ‘wittetandenwinkel of doe het thuis met een ‘do it yourself’-kit. Helaas zitten hier vaak vele chemicaliën in verwerkt waar gevoelige en zwakke tanden het gevolg van zijn. Niet wat je wilt!

Natuurlijk alternatief

Om beschadigde en onnatuurlijk ogende tanden te voorkomen zijn natuurlijke methodes aan te raden. Oil pulling is van deze methodes het best werkende: dit is het spoelen van de mond met pure kokosolie. Deze methode verzorgd de hele mond verzorgd en maakt de tanden natuurlijk wit op een 100% verantwoorde manier.

Lees ook: Hierdoor ontstaat die vieze ochtendadem!

Deel dit: