Waarom je het beste twee verschillende soorten tandpasta’s kunt gebruiken

Het is acht uur ‘s ochtends, je wekker gaat af en de dag begint. Een koffietje om mee wakker te worden, het liefst met nog een schepje suiker. Ontbijt? Een bakje yoghurt met fruit. Hmmm..! ‘S middags eet je een gezonde salade. Tussendoor nog koffie en een appel. Als je echt een zwaar weekend hebt gehad, misschien ook nog wel een energiedrankje. Klinkt het bekend? Voor veel mensen wel. Je gebit is er alleen minder blij mee: de dag is nog niet eens voorbij en je gebit heeft al veel te verduren gehad! 

Je raadt het al: gedurende de dag worden de tanden flink verzwakt door de dagelijkse eet- en drinkcyclus. In bijna alles wat je eet zitten namelijk wel zuren of suikers die de tanden kunnen aantasten. Niet alleen overdag, maar zelfs ‘s nachts wordt het gebit aangetast. Zo kunnen maagzuur en de opbouw van suikerzuren een gevaar vormen. In de nacht is de hoeveelheid speeksel in de mond ook nog eens lager, waardoor de tanden gevoeliger zijn dan overdag. 

Het is duidelijk dat het gebit overdag andere bedreigingen ondervindt ‘s nachts. Dit betekent dat het gebit ook andere verzorging nodig heeft gedurende de dag en de nacht. Overdag heeft het gebit extra bescherming nodig tegen de directe gevaren van de eet- en drinkcyclus. Aanvullend daarop heeft het gebit ‘s nachts meer tijd nodig voor herstel en rust. Één ‘normale’ tandpasta kan deze verzorging niet bieden. Vandaar dat het gebruik van twee verschillende tandpasta’s, die ieder gespecialiseerd is in de juiste verzorging, jouw gebit het beste beschermen en verzorgen. 

Wil je nog meer interessante feitjes weten tandpasta? Lees hier waarom je beter fluoridevrije tandpasta kunt gebruiken.

Deel dit: