Waarom zelfliefde het allerbelangrijkste is

Jij bent het belangrijkste wat je hebt. Zonder jou, was jij er niet. Snap je het nog? Je mag dus best lief zijn voor jezelf, vooral wanneer je in deze tijd extra op jezelf bent aangewezen. Probeer dus van jezelf te houden, want dat is ontzettend belangrijk! Maar waarom eigenlijk?

Ik eerst!

Pas als je voor jezelf kan zorgen, kan je dat ook voor anderen. Zet jezelf dus altijd op nummer 1, zodat jij in je volle kracht staat om anderen te helpen. Ook deze cliché is waar: ‘Je kan pas van iemand anders houden, wanneer je van jezelf houdt’. Zelfliefde is dus ook zeker belangrijk in de relatie met iemand anders. Dat je rekening houdt met jezelf, betekent trouwens niet dat je egoïstisch bent!

Zelfverzekerd

Als je van jezelf houdt, straal je dat ook uit. Loop jij de hele dag met een smile op je gezicht en heb je het gevoel de hele wereld aan te kunnen? Dan kan je dat ook. Go for it!

De weg naar zelfliefde 

Heb jij de weg naar zelfliefde gevonden? Dan ben je heel goed bezig! Dit zal er namelijk automatisch voor zorgen dat je veel meer emotionele balans hebt, gelukkiger bent en makkelijker om kan gaan met moeilijke situaties. Op die manier trek je ook sneller de juiste mensen aan en sta je open voor nieuwe dingen. Win-win toch?!

Zo zijn er nog wel 100 andere redenen te bedenken om van jezelf te houden, maar dit is een goede start 😉 Verwen jezelf dus zo vaak als het kan en zorg goed voor jezelf, want dat verdien je.

Lees ook: Dit is waarom lachen de beste hobby ooit is.

Deel dit: