Witte tanden? Yes, please!

Je tanden bleken is nou niet bepaald gezond voor je tanden. Daarnaast voelt het ook nog eens niet erg prettig! Maar wist jij dat je je tanden witter kan maken met chocola? A dream come true! Lees snel op welke bijzondere manieren jij je tanden kan laten stralen.

1Pure chocolade

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar toch is het zo. De hemelse lekkernij bevordert een harder en witter tandoppervlak. Het enige addertje onder het gras is dat je wel moet houden van donkere, pure chocolade. En dat je moet zorgen dat je suikervrije chocolade eet. Chocola mét suiker zorgt er weer voor dat je een grote kans hebt op gaatjes en dat heb je natuurlijk liever niet.

2. Sinaasappelschil

Je huisgenoten zullen zich misschien afvragen waarom je in godsnaam met een sinaasappelschil naar de badkamer gaat, maar met een sinaasappelschil over je tanden wrijven is een goede manier om je tanden witter te krijgen. De vitamine C en het calcium in de schil zullen de hele nacht de micro-organismen op je tanden bestrijden. Het is helaas niet zo dat je na één keer wrijven gelijk verschil ziet. Zorg er dan ook voor dat je een paar weken lang je schilletje meeneemt naar de badkamer, pas dan zal je echt verschil gaan zien.

3. Zuivel, groenten en fruit

Bij het wit en gezond houden van je tanden is het ook belangrijk om op je voeding te letten. Producten die rijk zijn aan de mineralen fosfor en calcium kunnen jouw tanden een boost geven en zitten vooral in zuivel, groenten en fruit.

Side note: let op dat je niet te veel producten met calcium nuttigt, dit kan namelijk zorgen voor het tegenovergestelde effect: niet alleen zwakke tanden, maar ook botten! Drink dus niet élke dag een glas melk. It’s all about balance.

4. Kokosolie

Kokosolie? Ja, echt! Als mondspoeling. Maar dan wel koudgeperste, want daar blijven alle goede bacteriën in die zorgen voor witte tanden. Kokosolie werkt daarnaast ook nog eens antibacterieel. Dit fenomeen wordt oil pulling genoemd. Elke dag 5 tot 10 minuten spoelen en je gebit is een stuk gezonder. Je hebt vast een pot in de keuken staan om mee te koken, maar toch is het aan te raden om een kokosolie te kopen die bedoelt is voor de mondverzorging. Op deze manier weet je zeker dat het koudgeperst is en de juiste ingrediënten bevat. Anders spoel je elke dag voor niks..

5. Aloë Vera  

Aloë Vera is een plant die een aan de binnenkant gel bevat. Deze gel zorgt ervoor dat verkleuringen uit je tanden worden onttrokken, het bestrijdt ontstekingsbacteriën en werkt reinigend. Een (bij voorkeur natuurlijke) tandpasta met Aloë Vera is dan ook de perfecte oplossing tegen gele tanden.

Lees ook: 5 tips voor de beste mondverzorging.

Deel dit: