De 5 beste tips om te voorkomen dat je ziek wordt!

Niemand houdt ervan om thuis ziek in bed te liggen… Maar hoe kun je jezelf nou het beste beschermen tegen ziektes? Ontdek hier enkele tips die ervoor gaan zorgen dat jij minder snel ziek wordt!

1. Niet ziek worden? Blijf denken aan je hygiëne

Neem bijvoorbeeld niet zomaar een slokje van andermans drinken, al ziet hij of zij er nog zo gezond uit. Een verkoudheid zit in een klein hoekje… Daarnaast is het verstandig om regelmatig je handen te wassen. Op vieze handen zitten veel bacteriën, waardoor je al snel een virus kunt oplopen. Ook is het belangrijk om je leefomgeving bacterievrij te houden, bijvoorbeeld je slaapkamer. Je zegt waarschijnlijk vaak genoeg tegen jezelf dat het nu toch echt tijd is om je kamer op te ruimen, doe het dan ook!

2. Zorg dat je gezond eet

Gezond eten is heel belangrijk. Gezonde voeding zorgt ervoor dat je goed in je vel zit, zowel lichamelijk als geestelijk. Blijf gezond en gevarieerd eten, zodat je voldoende vitamines binnenkrijgt. Hierdoor bouw je een goede weerstand op, wat jou beschermt tegen de griep! Ongezond eten mag natuurlijk soms ook wel eens, maar zoek hierin in een goede balans. Accepteer cookies dus niet altijd en probeer het gebruik van cookies (zowel offline als online) te beperken. Eet bijvoorbeeld eens een lekker stuk vers fruit!

3. Neem voldoende rust

Er is niets lekkerder dan een avondje heerlijk bankhangen, zodat je de volgende dag fris en fruitig de dag kunt beginnen! Maar zorg er ook voor dat je genoeg nachtrust hebt. Ga op tijd slapen en kijk dus niet nog even die ene aflevering van je Netflix serie… Luister goed naar je lichaam en houd jezelf niet wakker als je ogen eigenlijk al zachtjes dichtvallen. Zeker als je aanvoelt dat je een beetje ‘grieperig’ begint te worden. Hierbij is af en toe een middagdutje helemaal niet verkeerd. Voldoende rust is daarnaast erg belangrijk voor je immuunsysteem. De kans om ziek te worden wordt dan veel kleiner.

4. Bewegen, bewegen en nog eens bewegen

Voldoende beweging is een extra stimulans voor je immuunsysteem. Ga bijvoorbeeld eens hardlopen of gebruik dat pasje van de sportschool waar je al 4 maanden voor betaalt en nog maar twee keer bent geweest…Een aantal keer bewegen in de week is niet alleen belangrijk voor je lichaam, maar zorgt ook voor een heerlijk vitaal gevoel.

En geef niet na een paar keer sporten al op. Je zult, zeker in het begin, het woord sportschool veel noemen met daarvoor een lelijk bijvoegelijk naamwoord, maar blijf doorzetten! De resultaten komen vanzelf.

5. Doe voldoende kleren aan

Tijdens de koude dagen is het natuurlijk niet vreemd om een lekkere dikke jas aan te doen. Maar vaak vergeten we dat een sjaal ook erg fijn is, zeker om je keel en gezicht te beschermen tegen de kou. En als dan eenmaal de zonnestralen weer door het raam schijnen, ga dan niet gelijk de straat op in een kort jurkje of korte broek. Kleed je liever iets te warm dan iets te koud. Hoe voorkom ik dat ik ziek word is het hele jaar door een van de veelgestelde vragen. Met deze tips kom je ongetwijfeld zonder griepje de dagen door!

Lees ook: Stoppen met roken ga jij vanaf vandaag doen!

Deel dit: