Zo houd jij je tanden sterk

Sterke tanden zijn belangrijk, vooral als je er zo lang mogelijk van wil genieten! Hier onze tips voor ijzersterke tanden 💪🏼:

Eet voldoende groenten

Goh, die zag je vast niet aankomen 😛Natuurlijk zijn groenten goed voor je tanden! Ze hebben namelijk een ontzurende werking. Je zult er dus toch echt aan moeten geloven: elke dag een portie groenten en dan het liefst 500 gr.

Calciumrijk

Eet voldoende calcium om je tanden sterk te houden. Dit zit vooral in sesamzaadjes, groene groenten, zuivelproducten (rauw en van grasgevoerde dieren), roggebrood en groene kool. Zorg er dan voor dat je ook voldoende magnesium binnenkrijgt. Teveel calcium ten opzichte van magnesium kan een calciumtekort in de hand werken en andersom.

Vitamine D

Vitamine D helpt het lichaam bij het goed opnemen van onder andere calcium, wat je tanden dus sterker maakt. Zoals je waarschijnlijk wel weet maakt je lichaam vitamine D aan onder invloed van zonlicht. Yes! Extra goed excuus dus om in je pauze net iets langer van de zon te genieten😉Heb je in de winter moeite met genoeg zonnestralen vangen? Eet dan regelmatig vette vis en eieren. 

Drink voldoende water

Water spoelt slechte bacteriën weg en daarnaast vult het de maag, waardoor je minder zin hebt in snoepjes of andere tussendoortjes die het gebit weer kunnen beschadigen. Win-win dus!

Gezond tandvlees

Wil je sterke tanden? Houd dan ook je tandvlees goed in de gaten. Voorkom ontstekingen door dagelijks goed te spoelen met een goede mondspoeling.

 

Lees hier waarom een gezonde mond belangrijk is voor een gezond lichaam.

Deel dit: