Zo voorkom en genees je een koortslip

Heb je wel eens een koortslip gehad? Dan weet je hoe vervelend het is. Dat branderige en pijnlijke blaasje die meestal in de buurt van de lippen zit. De koortslip ontstaat door het virus herpes labialis en zo’n 80 à 90% (!!) van de Nederlanders draagt dit virus bij zich. Gelukkig betekent dit niet dat ook iedereen daarvan een koortslip krijgt, maar het virus blijft besmettelijk. Ben jij één van de ongelukkigen die wel eens in de zoveel tijd zo’n vervelend plekje op z’n lip krijgt? Dan zijn dit de beste tips om het te voorkomen en te genezen!

Zorg voor een goede weerstand

Een koortslip komt vaak om de hoek kijken als de weerstand lager is. Zorg er dus voor dat je in goede conditie blijft, gezond en gevarieerd eet, niet rookt en een goede nachtrust hebt. Gouden tip? Eet genoeg vitamine C, deze antioxidant helpt het je lichaam met het ontgiftingsproces en zorgt voor een goede weerstand!

Biologische kokosolie

Kokosolie bevat van nature laurinezuur en caprinezuur. Deze stoffen hebben een virusremmende en schimmelwerende werking. Spoel dus dagelijks met kokosolie om niet alleen je tanden in topvorm te houden, maar ook om die koortslip te slim af te zijn.

Zink

Naast dat zink goed is voor je botten, haar en zelfs je geheugen, is het ook goed om een koortslip te voorkomen. Voel jij dat er een koortslip aankomt? Dan kun je zinksupplementen gebruiken om het proces stop te zetten. Eet ook dagelijks genoeg voeding met zink om je weerstand op pijl te houden.

Bescherm je lippen

Houd je lippen goed vet door het dagelijks gebruiken van een lippenbalsem. Zo houd je je lippen gezond en voorkom je wondjes die gemene virussen en bacteriën aantrekken!

Lees ook: Zo kom je voor eens en altijd van jouw aften af!

Deel dit: